Красула

ОПИС

Вариегатна форма на Красула која од регуларната е различна само по бојата на листовите кои како што можете да видите се во неколку нијанси.
Како и секоја Красула, ова растение сака индиректна умерена светлина или шарена сенка, а размножувањето е едноставно и може да се прави и само со кршење гранче и ставање во земја, одделување на изданок со коренче или водена пропагација.

Избегнувајте директна светлина или доколку немате избор задолжително имајте заштита со мрежа за да избегнете директен контакт на сончевите зраци со допирната површина на листот.

Силна сончева светлина, особено во летниот период може да придонесе за промени во бојата, изгореници и во најлош случај уништување на растението.

 

 

НАПОМЕНА:
Авторот има исклучиво материјално право да го користи своето дело и да дозволува или забранува користење на делото за: издавање, репродукција,дистрибуција вклучувајќи и изнајмување.
Секое прекршување на авторското право ќе биде пријавено и ќе се постапува согласно законот.
ПретходнаШТО СЕ ПЕРЕНИ?
СледнаГрешки по купување ново растение
Силвана Стефановски
Дипломиран биохемиски инженер и сопственик на првата инстаграм страница која нуди едукација во областа на одгледување растенија @silvsplants. Главен и одговорен уредник на www.botanico.mk