Домот на Сузана Божарова плени со зелена енергија

Знаеме дека сакате зелени приказни исто колку и ние, па поради тоа ја избравме Сузана за оваа рубрика и нејзината колекција која е вистинско...

Зелен разговор со Емилија

Во потрага по колекционери, наидовме на Емилија која ни го задржа вниманието со својата зелена просторија и фантастични видови на растенија со одличен изглед. Прочитајте...

Plantroom Macedonia – Инспиративна приказна од пар со пасија кон природата

Зелени разговори со Ана и Борче (Plantroom Macedonia) За денес имаме двајца гости кои навистина не натераа да се запрашаме како би изгледало нашиот мал...

Фасцинантна колекција кактуси на Павел Мише – Cactus Father

ЗЕЛЕНИ РАЗГОВОРИ СО "CACTUS FATHER" - Павел Мише За овој разговор да биде комплетен и да ја споделиме пасијата која расте низ годините, одговори добивме...

НАЈНОВИ ОБЈАВИ

Фунгални болести – идентификација и третман

Што се фунгални болести? Промени кои настануваат кај растенијата како резултат на фунгална инфекција и предизвикуваат периодично или трајно нарушување на физиолошките механизми што може...
Драцена - Силвана Стефановски

ДРАЦЕНА (НЕГА И СОВЕТИ)

ОПИС Драцените се едноставни растенија кои даваат свежина на секоја просторија. Поради разновидноста која ја нудат многуте видови, можете лесно да пронајдете Драцена која ќе...

Проверка на коренот кај растенија

Зошто е важно да се проверува коренот кај растенијата? Сите ние сме се соочиле со проблеми кај растенијата кои се случуваат одеднаш и знаат да...
Фотографија: sexyplants_mk

БЕГОНИЈА – украсна (НЕГА И СОВЕТИ)

КАКО УСПЕШНО ДА ОДГЛЕДУВАТЕ УКРАСНА БЕГОНИЈА - BEGONIA REX ОПИС: лат. Begonia Rex Украсните Бегонии познати под видовите Begonia Rex се декоративни растенија кои се одгледуваат поради...
Ficus Lyrata

ФИКУС (НЕГА И СОВЕТИ)

ОПИС: Растенијата од родот (Ficus) кои често може да се најдат во нашите цвеќари, се всушност мали примероци од прекрасни дрвја, грмушки епифити и хемифити...
error: Содржината е заштитена!!