Драцена - Силвана Стефановски

ДРАЦЕНА (НЕГА И СОВЕТИ)

ОПИС Драцените се едноставни растенија кои даваат свежина на секоја просторија. Поради разновидноста која ја нудат многуте видови, можете лесно да пронајдете Драцена која ќе...
Фотографија: sexyplants_mk

БЕГОНИЈА – украсна (НЕГА И СОВЕТИ)

КАКО УСПЕШНО ДА ОДГЛЕДУВАТЕ УКРАСНА БЕГОНИЈА - BEGONIA REX ОПИС: лат. Begonia Rex Украсните Бегонии познати под видовите Begonia Rex се декоративни растенија кои се одгледуваат поради...
Ficus Lyrata

ФИКУС (НЕГА И СОВЕТИ)

ОПИС: Растенијата од родот (Ficus) кои често може да се најдат во нашите цвеќари, се всушност мали примероци од прекрасни дрвја, грмушки епифити и хемифити...

ОРХИДЕЈА – ФАЛЕНОПСИС (НЕГА И СОВЕТИ)

КАКО УСПЕШНО ДА ОДГЛЕДУВАТЕ ОРХИДЕИ ОПИС: (Лат.Orchid - Phalaenopsis) Во фамилијата на Орхидеи, под родот Фаленопсис припаѓаат околу седумдесет растенија кои се продаваат кај нас како декоративни,...

АЗАЛЕА (НЕГА И СОВЕТИ)

КАКО УСПЕШНО ДА ОДГЛЕДУВАТЕ АЗАЛЕА ОПИС: (Лат.Azalea ssp.) Видовите под името Азалеа припаѓаат на родот Рододендрони и се интересни, грмушести растенија кои ги освојуваат сите поради раскошните...
Калатеа е одличен избор за тебе

КАЛАТЕА (НЕГА И СОВЕТИ)

КАКО УСПЕШНО ДА ОДГЛЕДУВАТЕ КАЛАТЕА   ОПИС Лат.(Calathea). Растенијата од овој вид припаѓаат на фамилијата "Marantaceaе" заедно со видовите од родот Маранта лат.(Maranta) и често визуелно знаат да...
Дифенбахија

ДИФЕНБАХИЈА (НЕГА И СОВЕТИ)

КАКО УСПЕШНО ДА ОДГЛЕДУВАТЕ ДИФЕНБАХИЈА ОПИС: (Лат. Dieffenbachia) Растенијата од овој род припаѓаат на фамилијата "Araceae" и се познати под името "Dumb Cane" или во превод "глупава...
Фотографија на Христина Крстеска

АЛОКАСИЈА (НЕГА И СОВЕТИ)

КАКО УСПЕШНО ДА ОДГЛЕДУВАТЕ АЛОКАСИЈА ОПИС: (Лат.Alocasia) Растенијата од овој род припаѓаат на фамилијата Araceae и народно се познати под името слоново уво. Ова растение има убави, најчесто...

НАЈНОВИ ОБЈАВИ

Фунгални болести – идентификација и третман

Што се фунгални болести? Промени кои настануваат кај растенијата како резултат на фунгална инфекција и предизвикуваат периодично или трајно нарушување на физиолошките механизми што може...
Драцена - Силвана Стефановски

ДРАЦЕНА (НЕГА И СОВЕТИ)

ОПИС Драцените се едноставни растенија кои даваат свежина на секоја просторија. Поради разновидноста која ја нудат многуте видови, можете лесно да пронајдете Драцена која ќе...

Проверка на коренот кај растенија

Зошто е важно да се проверува коренот кај растенијата? Сите ние сме се соочиле со проблеми кај растенијата кои се случуваат одеднаш и знаат да...
Фотографија: sexyplants_mk

БЕГОНИЈА – украсна (НЕГА И СОВЕТИ)

КАКО УСПЕШНО ДА ОДГЛЕДУВАТЕ УКРАСНА БЕГОНИЈА - BEGONIA REX ОПИС: лат. Begonia Rex Украсните Бегонии познати под видовите Begonia Rex се декоративни растенија кои се одгледуваат поради...
Ficus Lyrata

ФИКУС (НЕГА И СОВЕТИ)

ОПИС: Растенијата од родот (Ficus) кои често може да се најдат во нашите цвеќари, се всушност мали примероци од прекрасни дрвја, грмушки епифити и хемифити...
error: Содржината е заштитена!!