Красула

КРАСУЛА ПЕРФОРАТА (Crassula perforata variegata)

ОПИС Вариегатна форма на Красула која од регуларната е различна само по бојата на листовите кои како што можете да видите се во неколку нијанси. Како...
прекрасен сукулент

АЛБУКА (Albuca spiralis) – Спирален сукулент

  Опис Сукулент кој има интересен, несекојдневен изглед со интересни виткани листови и голема луковица. Овој сукулент е редок за нашите простори и е вистинска атракција за...

НАЈНОВИ ОБЈАВИ

Фунгални болести – идентификација и третман

Што се фунгални болести? Промени кои настануваат кај растенијата како резултат на фунгална инфекција и предизвикуваат периодично или трајно нарушување на физиолошките механизми што може...
Драцена - Силвана Стефановски

ДРАЦЕНА (НЕГА И СОВЕТИ)

ОПИС Драцените се едноставни растенија кои даваат свежина на секоја просторија. Поради разновидноста која ја нудат многуте видови, можете лесно да пронајдете Драцена која ќе...

Проверка на коренот кај растенија

Зошто е важно да се проверува коренот кај растенијата? Сите ние сме се соочиле со проблеми кај растенијата кои се случуваат одеднаш и знаат да...
Фотографија: sexyplants_mk

БЕГОНИЈА – украсна (НЕГА И СОВЕТИ)

КАКО УСПЕШНО ДА ОДГЛЕДУВАТЕ УКРАСНА БЕГОНИЈА - BEGONIA REX ОПИС: лат. Begonia Rex Украсните Бегонии познати под видовите Begonia Rex се декоративни растенија кои се одгледуваат поради...
Ficus Lyrata

ФИКУС (НЕГА И СОВЕТИ)

ОПИС: Растенијата од родот (Ficus) кои често може да се најдат во нашите цвеќари, се всушност мали примероци од прекрасни дрвја, грмушки епифити и хемифити...
error: Содржината е заштитена!!