прекрасен сукулент
Сукулент со спирални листови

 

Опис

Сукулент кој има интересен, несекојдневен изглед со интересни виткани листови и голема луковица.
Овој сукулент е редок за нашите простори и е вистинска атракција за секој љубител на необични растенија.
Освен што има интересен изглед и невообичаени листови кои се превиткуваат, во преодната сезона зима-пролет знае да изненади со интересни цветови кои имаат мирис на ванила.

Начин на одгледување

Овој сукулент сака пропустлив супстрат и сончева местоположба. Наводнувањето треба да биде умерено, бидејќи самата луковица складира резерви со кое растението се храни и прима вода дури и во периоди кога е издолжено на обезводнување.

Прихрана

Прихранувајте во текот на активната сезона (пролет и есен)

НАПОМЕНА:
Авторот има исклучиво материјално право да го користи своето дело и да дозволува или забранува користење на делото за: издавање, репродукција,дистрибуција вклучувајќи и изнајмување.
Секое прекршување на авторското право ќе биде пријавено и ќе се постапува согласно законот.
СледнаСечење на цветните гранки кај сукуленти
Силвана Стефановски
Дипломиран биохемиски инженер и сопственик на првата инстаграм страница која нуди едукација во областа на одгледување растенија @silvsplants. Главен и одговорен уредник на www.botanico.mk